Vijf Eenvoudige Technieken Om Een Ding Tegelijk Te Doen

Iedere situatie kent maar één oplossing en dat is de oplossing waar we voor kiezen. Door het maken van een keuze zetten we een stap richting de toekomst. Zo’n stap hoort bij ondernemende mensen. Hun gereedschap is marketing, de manier waarop we een product in de markt zetten, waarop we op zoek gaan naar klanten en waarop we ons aanbod verkopen. Van te voren weten wat werkt en wat niet is onmogelijk. We maken onszelf wel een voorstelling maar in de praktijk komt die zelden precies zo uit. Kiezen schept onzekerheid. Een tweede probleem van kiezen is het afwijzen van alle andere opties. Omdat het moeilijk is al die andere mogelijkheden af te wijzen proberen we vaak alles tegelijk te doen. En dat werkt niet. Kiezen voor één ding tegelijk doen werkt wel. Daarom deze vijf technieken:

  1. Kies één activiteit en doe die gedurende een van te voren bepaalde periode. Neem daarvoor de tijd, liever 3 maanden dan drie weken. Schrijf de einddatum in je agenda en maak tot die datum geen andere keuzes.
  1. Stop al je beschikbare tijd en energie in die ene activiteit. Gedachten als ‘dit wordt toch niks’ of ‘had ik toch niet beter…’ zijn contraproductief. Het goede antwoord is ‘dat zien we dan wel als het zover is’.
  1. Laat je niet afleiden door meningen van anderen. Zij hoeven niet te kiezen, jij wel. Vraag waar nodig advies maar voel je vrij die naast je neer te leggen.
  1. Accepteer dat je fouten maakt maar laat je daardoor niet van je activiteit afbrengen. Fouten zijn niets meer of minder dan zinvolle leermomenten. Gebruik ze.
  1. Neem de tijd. Om na te denken. Om kwaliteit te leveren. Om te genieten van de dingen die lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.