Tien Tips Om Je Creativiteit Een Oppepper Te Geven

  1. Dagdromen. Nuchtere mensen zien dagdromen vaak als een zinloze tijdsbesteding. Toch worden de beste ideeën geboren als we heel iets anders doen. Onze hersenen maken dan nieuwe verbindingen en komen zo met frisse inzichten.
  2. Alles is te gebruiken. Creatieve mensen lopen spelend door het leven en zien overal nieuwe mogelijkheden. Een tip die ik ooit kreeg was het advies om ’s morgens als je opstaat om je heen te kijken alsof je alles voor de eerste keer ziet.
  3. Kies jouw favoriete tijd voor je favoriete ding. Een collega van mij staat ’s morgens om 4 uur op, ik werk het liefst ’s avonds. In je favoriete tijd ben je het meest effectief.
  4. Creatieven zijn graag alleen. Ze voeren dan innerlijke monologen. Een onnutte bezigheid kan helpen zoals een schilderij maken, brooddeeg kneden of doelloos wandelen.
  5. Zoek nieuwe ervaringen. Op plaatsen komen waar we nooit eerder geweest zijn of onbekende mensen ontmoeten levert nieuwe indrukken op. Creatieven zetten die indrukken om in nieuwe plannen en ideeën.
  6. Maak fouten. Wie iets nieuws wil leren zal altijd fouten maken. Geef die fouten geen lading in de zin van ‘wat dom’ of ‘zoiets doe ik weer’ maar geniet van je fouten en leer er van.
  7. Zoek naar mogelijkheden. Zeg niet ‘het kan niet’ maar vraag je af wat nodig is om te zorgen dat het wel kan. Een nieuwe oplossing bedenken geeft een kick.
  8. Open je denkraam. Zie de wereld als een speelplaats vol mogelijkheden in plaats van een gevangenis vol beperkingen. Bekijk jezelf eens op een andere manier.
  9. Omring je met mooie dingen. Kijk naar iets moois, luister naar muziek en geniet van lekker eten.
  10. Doe eens gek. Gewoontes zijn de beste ingrediënten om je creativiteit om zeep te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.