Jouw Oplossing Is De Goudmijn Van Communicatie

goudmijnCommunicatie gaat altijd om jouw klant, nooit over jezelf. Het gaat over jouw oplossing van het probleem dat een ander heeft. Dat is de goudmijn van communicatie.

Vertel hoe mooi je het huis schildert, de auto repareert, een likdoorn pijnloos verwijdert. Mensen hebben een ontelbaar aantal problemen. En al die problemen vragen er om opgelost te worden. Daarover gaat communicatie.

En nooit over jou als ‘Belangrijke Manager’ die maar zo de wethouder een handje mocht geven. Daar heeft de klant helemaal niets aan.

Dus schrijf je altijd teksten zijn toegesneden op de ander. Waarin je duidelijk maakt dat zijn (of haar) probleem ook jouw probleem is maar dat jij een oplossing hebt.

Praat Niet Over Jezelf Maar Over Jouw Oplossing

De oplossing ligt altijd laag in de organisatie. Daar werken de mensen die daadwerkelijk bijdragen aan de zin van de onderneming of de organisatie. Mensen die de klanten kennen, de oplossing uitvoeren op de meest effici├źnte manier en zorgen dat er iets te factureren valt.

Je hebt een eenmansbedrijf? Dan is jouw functie als directeur, boekhouder, acquisiteur of PR medewerker niet interessant om te communiceren. Wel dat je bij mij een schitterende tuin hebt aangelegd, de douche mooi hebt betegeld of vijf vrijwilligers aan een betaalde baan hebt geholpen. Dat is iets wat klanten willen horen, vertrouwen wekt en zorgt voor nieuwe opdrachten, een groter netwerk en betere inkomsten.

“Als je wilt communiceren moet je jezelf vergeten”, leerde mij ooit een gewaardeerde docent. Uit zijn mond noteerde ik ook de volgende quote: “Het gaat nooit om de mannetjes maar om wat zij maken”.

Weet jij wat je maakt? Wat je doet? En voor wie je dat doet?

Dan ligt daar de goudmijn die de basis vormt van jouw communicatie.

 

 

One Reply to “Jouw Oplossing Is De Goudmijn Van Communicatie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.