Luie Campingbazen Maken De Mooiste Vakanties

Regelmatige vakanties zijn een privilege voor docenten. Omdat we van avontuur houden hebben we ze gebruikt om, met tent of caravan, door Europa te trekken. Om veel te zien maar vooral om veel te beleven. Als kampeerder kan dat. Iedere camping is anders, wordt anders geleid en levert zo verschillende indrukken en herinneringen. Campingbazen maken een belangrijk onderdeel uit van die herinneringen.

Zo was er een Nederlands echtpaar dat een camping runde in het Schwarzwald. We kwamen er, zoals zo vaak, door een tip. De camping lag op een helling achter een groot hotel en stelde eigenlijk niet veel voor. Dit in tegenstelling tot de vrouwelijke helft van het paar. Binnen een paar uur was ons duidelijk dat het haar camping was, ze zorgde voor sfeer en voor reusachtige taartpunten die ’s morgens naast de harde broodjes lagen. Onweerstaanbaar. Het ging er gemoedelijk en gastvrij aan toe, iedereen had het naar de zin en de lijst met bezienswaardigheden, eenvoudig getypt, hebben we helemaal afgewerkt.

De nieuwe beheerder van de camping boven Kassel pakte het heel anders aan. Nors wees hij ons een vaste plaats aan, mopperde op iedereen die ook maar iets buiten de lijntjes deed en was verder net zo tolerant als de rotsen aan de overkant van de rivier. De hele dag liep hij te redderen en gunde zichzelf maar ook de gasten weinig rust. Ondanks het leuke stadje en de mooie omgeving zijn we snel weer vertrokken.

Terugkijkend concludeer ik dat regelzucht haaks staat op plezier hebben en genieten. Gelukkig hadden we in het onderwijs als privilege regelmatig vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.