Het Beste Verhaal Gaat Over Het Eindpunt Van De Reis

Afgelopen weekend waren we in Nederland. Tot zover niets nieuws. Anders wordt het als ik erbij vertel dat Nederland een buurtschap is in de omgeving van Blokzijl. Het bestaat uit zo’n acht huizen aan de rand van de Weerribben, een natuurgebied in de kop van Overijssel. De weg erheen is erg smal met aan beide kanten water en onafzienbare rietvelden. Niet echt een weg waarvan je verwacht dat die naar iets bewoonbaars zal leiden. En een beetje eng ook. De tocht over dat wegje deed me denken aan verhalen uit ‘Alice in Wonderland’. Specifiek aan een bepaalde dialoog waarin Alice, samen met de kleermaker, bij een zessprong staat. “Waar wil je heen?”, vraagt de kleermaker. “Dat weet ik niet”, antwoordt Alice. “Dan maakt het ook niet uit welke afslag je neemt”. In mijn fantasie zie ik het wijsneuzige gezicht van de kleermaker na zo’n antwoord.

Als je echter een doel hebt, ergens heen wilt, dan maakt het wel degelijk uit welke afslag je neemt. Voor ons was dat afgelopen weekend een gezellig boerderijtje met uitzicht op ooievaars en foeragerende ganzen. Prachtig.

Helaas gaan veel gesprekken die ik voer niet over een eindbestemming maar over de weg. Een weg waarop ook nog eens veel beren lopen. Waar je dus eigenlijk beter uit de buurt kunt blijven. Wachtend op het moment dat die beren weg zijn. Iets wat wel eens heel lang kan duren. En in die tussentijd ontstaan er geen verhalen. Wat jammer is. Want wat is er mooier dan verhalen vertellen. Over onze ambities, over onze plannen en hoe we die uit gaan voeren. Over de problemen die we met onze onderneming gaan oplossen. En over het geld dat we daarmee gaan verdienen om eindelijk eens die tocht door Schotland te kunnen maken. Of naar Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.