Heb Jij Jouw Eigen Sprookje Al Geschreven?

Grote dromen vragen om goede verhalen. De mooiste verhalen zijn sprookjes. Opgetekende volksverhalen waarin de prins uiteindelijk overwint. Vervolgens de, tot dan toe onbereikbare, prinses huwt en ze samen nog lang en gelukkig leven. Prinsen in sprookjes willen iets en ze hebben er ook het nodige voor over. Ze lijden ontberingen, vechten met draken, ontwijken heksenmagie, waden door moerassen en lossen raadsels op om verder te kunnen. Sprookjesprinsen zijn drukke baasjes.

Sprookjes zijn oorspronkelijk volksverhalen die, in mijn fantasie, rond het flakkerend haardvuur werden verteld. Van generatie op generatie. Verhalen die nodig waren om als groep te overleven en om door te geven hoe dat te doen. Ieder volk en iedere streek heeft zo zijn eigen verhalen. Met allemaal dezelfde teneur, niks voor niks. Wie iets wil zal er iets voor moeten doen. Pas dan kun je, ergens in de toekomst, je beloning opstrijken.

Het haardvuur is inmiddels vervangen door een steriele CV-ketel en kennis dragen we digitaal over per mail, websites of e-books. Maar aan de teneur is verder niets veranderd; wie z’n droom waar wil maken zal aan de bak moeten. En voor succes zijn, net als in sprookjes, anderen nodig. De prins heeft z’n zeven dwergen, Jaap z’n bonenstaak, Hans heeft zijn Grietje en wij hebben internet en de sociale media. Om je eigen sprookje met succes uit te kunnen spelen moet het verhaal leiden tot medestanders. Mensen die jou willen helpen door het inzetten van hun eigen specialisme. Jijzelf zorgt voor een goede samenwerking, onderling vertrouwen en oprechte empathie. En je begeesterd mensen met jouw verhaal.

Het je een droom? Schrijf dan je eigen sprookje en vertel hem waar je maar kunt. Hoe beter het verhaal, hoe groter de kans op helpers. En dus op een goede afloop. Zo horen sprookjes te eindigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.