Acht Mini Saga’s Van 50 Woorden

Mini saga’s zijn korte teksten van precies 50 woorden, exclusief de titel. Deze acht saga’s maken deel uit van een serie die ik schreef voor een communicatiecampagne.

 

Nieuw #1

“Ik ben nieuw hier”, zei het meisje op haar eerste werkdag tegen de vrouw die naast haar aan de lopende band bonbons inpakte.

“Voor hoelang?”, was het antwoord terwijl haar vingers de bonbons behendig op de juiste plek plaatsten.

“Tot nu”, zei het meisje. Ze begon bonbons in te pakken.

Afscheid #2

“Ik ga weg”, zei de vrouw. Ze torste een volle koffer.

“Voor hoelang?”, zei de man die naar een voetbalwedstrijd keek. “Haal me eerst een bier.”

De vrouw zette de tas neer, liep naar de keuken, pakte de grootste fles die ze kon vinden en sloeg hem de hersens in.

Bomen planten #3

Voor ieder kleinkind had de oude man een boom in zijn tuin geplant. Toen de dag naderde dat hij zou sterven riep hij al zijn kleinkinderen bij zich en toonde hen hun boom. “Deze tuin is van jullie”, zei hij. “Maak er een bos van”.

Er staat nu een grote houtzagerij.

Voor altijd #4

“Ik wil een frisse wind”, zei de bedrijfsleider die tegenover ons zat. Een enthousiaste veertiger. Hij wilde moderne communicatie. Voordat we iets konden zeggen kuchte de man aan het hoofd van de tafel.

Hij wees naar een stapel papier op de tafel. “Van mijn grootvader, zijn ideeën zijn voor altijd.”

Darlings #5

Professionals brengen meer ideeën om zeep dan ze kunnen gebruiken. Voor de opdrachtgeefster, een handelaarster in yacon knollen, was deze handelwijze helaas een brug te ver. Van haar met moeite gewrochte, hakkelig geschreven tekst moest toch iets overblijven. Dat vond ze zelf. Dus kozen we  voor “En toen gebeurde het..”

Mislukkeling #6

Successen uit het verleden zijn waardeloos. Hun functie is ons te brengen waar we nu zijn. Toch staan ze vaak op websites. De nieuwe klant woonde in een zomerhuisje naast een beek. “Schrijf over mijn verleden”, zei hij, “maar dan wel over mijn mislukkingen. Daar leren mensen het meest van”.

Hou het kort #7

De nieuwe manager kookte over van ambitie, wist hoe de wereld er uit hoorde te zien en had een heldere kijk op zijn eigen succes. Helaas vertilde hij zich aan de keurig uitgeschreven speech. “Dat kan ik beter”, moet hij gedacht hebben. Helaas begreep niemand de bedoeling van de openingstekst.

Soms #8 FB

Soms denk ik dat ik het niet kan. Dat ik geen nieuwe ideeën meer kan bedenken. Er geen nieuwe teksten op mijn beeldscherm verschijnen. Ik in een briefing plots niet meer snap waar het weer over gaat. Kortom, soms vind ik mezelf een mislukkeling. En daar is niks mis mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.